روح الله فریادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بسیاری از ورزشکاران موسیقی را رکن ثابت ورزش خود قرار داده اند، اظهارکرد: افرادی که بصورت حرفه ای و منظم ورزش میکنند، معمولا حین ورزش به موسیقی گوش میدهند.
وی افزود: حدود یک دهه پیش تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شد و نقش موسیقی را در ورزش کردن مورد بررسی قرار دادند که یکی از نتایج آن این بود که گوش دادن به موسیقی حین ورزش میتواند ذهن انسان را از دردهای عضلانی و خستگی ناشی از تمرین تا حدودی دور کند.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: زمانی که فرد مشغول انجام تمرینات ورزشی است، یکسری تارهای عضلانی بصورت طبیعی پاره میشوند و این موضوع میتواند درد عضلانی را برای فرد به همراه بیاورد که با گوش کردن به موسیقی امکان اینکه درد را حس نکند، وجود دارد.
وی در ادامه به نقش موسیقی در کاهش خستگی فرد حین ورزش هم اشاره کرد و گفت: ورزش بویژه ورزش های سنگین گاها برای فرد بسیار خسته کننده میشود، بنابراین موسیقی این توانایی را به فرد میدهد که مدت طولانی تر ورزش کند و کمتر متوجه سختی تمرینات و خستگی شود.
فریادی خاطرنشان کرد: تحقیقات زیادی انجام شده که نشان میدهد گوش دادن به موسیقی حین ورزش، تلاش فرد را افزایش میدهد، متابولیسم بدن را بالا میبرد و به بهتر شدن عملکرد ورزشکار کمک میکند.
وی با بیان اینکه گوش دادن به موسیقی برای ورزش هایی که طولانی هستند گزینه بسیار مناسبی است، عنوان کرد: برای ورزش هایی که طولانی هستند، گوش دادن به موسیقی باعث گول زدن و درگیر شدن مغز با آن میشود و فرد گذر زمان را دیرتر متوجه میشود.
مربی بدنسازی تیم ملی سپک تاکرا با تاکید براینکه موسیقی که فرد حین ورزش گوش میدهد باید خاطره ساز، شاد و مورد علاقه اش باشد، عنوان کرد: اینکه چه نوع موسیقی میتواند به افزایش کارایی و عملکرد ورزشکار کمک کند بسیار مهم است. طبق تحقیقات عموما موسیقی های شاد میتواند با ایجاد هیجان در فرد تاحدودی استقامت او را در ورزش بالا ببرد.
وی ادامه داد: زمانی که فرد میخواهد ورزش را شروع کند و به اصطلاح در مرحله گرم کردن باید موسیقی با ریتم و هیجان بالا، برای تمرینات اصلی موسیقی شاد و برای مرحله پایانی ورزش یعنی سرد کردن هم موسیقی ملایمی گوش کند.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با بیان اینکه گوش دادن به موسیقی به هماهنگی اعضای بدن برای انجام حرکات و تمرینات ورزشی هم کمک میکند، عنوان کرد: طبق مطالعات انجام شده، زمانی که فرد موسیقی را که از آن لذت میبرد حین ورزش گوش میکند، برخی فعالیت های الکتریکی در مناطقی از مغز که مسئول هماهنگ کردن حرکات هستند، به خوبی انجام میگیرد و در نتیجه تمرینات به شکل دقیق تری اجرا میشود.
وی تصریح کرد: گوش دادن به موسیقی با صدای خیلی پایین چندان تاثیری در عملکرد فرد ندارد و صدای بلند هم میتواند ذهن فرد را از ورزش دور کند و تمرکز لازم را نداشته باشد، بنابراین نحوه تنظیم میزان صدای موسیقی هم بسیار مهم است.
مربی بدنساز تیم ملی هندبال نوجوانان ایران در پایان به ورزشکاران توصیه کرد برای افزایش تمرکز و انرژی خود و عملکرد بهتر حتما حین ورزش موسیقی گوش کنند.
آموزش موسیقی درقم
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |